Scolile din comuna Banca au ramas fara lemne

Inca de la inceputul sezonului rece, Primaria Banca, a distribuit fiecarei scoli si gradinite din comuna o norma insuficienta de lemne, astfel ca acum scolile una cate una au inceput sa ramana neincalzite. Scolile care au facut economie, la lemne, cum ar fi Scoala Sarbi si Banca mai au pe cel mult 2-3 saptamani .
Scoala Tifu este prima din comuna care a anuntat pe primarul comunei, Vasile Vanatoru, iar acesta l-a sfatuit pe responsabilul de structura sa bage toate bancile vechi pe foc, ca nu mai da nici un lemn, cu toate ca nu sunt multe, dar le ajunge copiilor sa nu inghete timp de doua zile cel mult.
Anul scolar trecut, 2010-2011, s-a intamplat la fel, dar ingrijitorul scolii a avut cativa salcami pe care i-a taiat, dar acum nu mai au ce sa taie.
In anul scolar trecut s-a intamplat la fel, dar edilul comunei a venit cu pretextul ca nu a dat suficiente lemne la Scoala Tifu deoarece in vara acelui an a trimis un plop care s-a prabusit pe strada si ca vor avea din acela cel putin 2 saptamani sa bage pe foc.
In fiecare an de cand primarul comunei Banca, Vasile Vanatoru, conduce aceasta comuna scolile primesc norma insuficienta de lemne si lasa copiii si cadrele didactice sa inghete de frig, cu toate ca in primarie se lucreaza in maneca scurta.
Scoala coordonatoare din Gara Banca a ramas si ea fara combustibil, dar directorul scolii, d-na Violeta Arhip, vazand ca vremea este geroasa si zapezile trec de genunchi, a recurs la metoada de a nu chema elevii la scoala, cu toate ca Ministerul Educatiei a dat directiva de a nu se invata pe 7 si 8 februarie. In restul zilelor orele s-ar fi putut desfasura, dar d-na Arhip Violeta, directorul Scolii Gara Banca, nu a chemat elevii la scoala pentru ca nu mai avea cu ce sa incalzeasca salile de clasa si asfel cursurile din mai toata comuna au fost suspendate timp de aproape doua saptamani. La insistentele directorului primarul si-a facut mila si a mai distribuit 5 metri ster de lemn pentru incalzirea Scolii Gara Banca si 1 m pentru Scoala Tifu.
Asa se face ca incepand de luni, 20 februarie 2012, cursurile din mai multe scoli din comuna Banca s-ar putea  suspenda, deoarece nu mai sunt lemne sa se incalzeasca salile de clasa, iar edilul comunei, Vasile Vanatoru este in continuare indiferent si nu-si calca cuvantul de a mai distribui necesarul de lemne pentru a fi incalzite toate scolile din comuna pentru ca profesorii si elevii sa-si desfasoare cursurile in mod normal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu